Limba | Nyelv | Language

Română
Română
Magyar
Magyar
English
English
Your language:
Kárásztelek
A község, melyet mindenki ismer.
Hírek
Képek
Videók
Hírek » Események » Farsangkor újra mulatott Kárásztelek

Farsangkor újra mulatott Kárásztelek

Készült: 2012. Március 21. , Szerda. Írta: ifj. Faluvégi Ferenc | Események

Kárásztelekre február 18-án, szombaton érkezett meg a farsang szele. Nem is tétováztunk sokat: nagy mulatságot rendeztünk e jeles nap tiszteletére – olyan igazi kárásztelki félét. Kárásztelken az ilyen ünnepeket komolyan veszi az ember. Miért? Mert messze földön is tudják rólunk, hogy szeretünk mulatni, és mégis oly kevés lehetőségünk nyílik arra, hogy közösségben, felhőtlenül, protokolláris szabályok nélkül lehessünk együtt. Ezért szeretjük a farsangot, hiszen a januári néma eseménytelenség után végre kirúghatunk a hámból, és vidámsággal, erővel töltődhetünk fel a zord tél végéig.

Mint résztvevő mondom: sok tekintetben nevezhetem kivételesnek az idei mulatságot. Először is rengetegen voltak. Emlékszem még az első néhány évre, mikor ezt a hagyományt újrateremtettük. Akkor még a jóval kisebb „Bufet” helyiség is elég volt arra, hogy mindenki elférjen. Most pedig a kultúrotthon nagy terme is szűkössé vált az előadás alatt. Ne csodálkozzunk ezen! Végre olyan történt, ami már nagyon régen volt Kárásztelken: az emberek, életkortól és nemtől függetlenül aktívan részt vettek a programokban.

Sosem láttam még olyat, hogy egy tucatnyi kárásztelki asszony énekeljen a kultúrotthon színpadán. Most megtörtént! Szívmelengető pillanat volt, hiszen anno közülük többen a legendás asszonykórusban énekeltek. Sok éve volt már, még sincs olyan ember a faluban, aki ne hallott volna róla. Most pedig a legenda megelevenedett a szemünk előtt.

Az sem történik meg minden nap, hogy fiatal anyukák táncolnak modern táncot. Az pedig végképp újdonság számba megy nálunk, ha fiatal férfiak bajor sörtáncot lejtenek a közönség és – valljuk be – nem kevésbé önmaguk szórakoztatására. Mindezt pedig tehetséges általános- és középiskolások zenés, táncos előadásai koronázták meg. A közönség valóban élvezte a látottakat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a hatalmas hahotázások, a vastapsok és egy-egy jópofa bekiabálás.

Jaj, de mindjárt elfelejtem a leglényegesebb részt: a jelmezversenyt. Elfelejtem, mert idén nem volt nagy tolongás a jelmezesek körében. A díjakért Csontos, Kubuki föld bennszülöttje és Besenyő T. T. (Tudatosan Táplálkozó) István szállt ringbe, akinek mindig igaza van – így a fődíjat is ő vihette haza. Végül a tombolahúzás zárta a hivatalos programok sorát. A díjakat helyi vállalkozók és tanácsosok felajánlásaiból sikerült finanszírozni. A legszerencsésebb nyertes, családjával étteremben fogyaszthatja el a fődíjat.

Remélem a kedves olvasó sem gondolta komolyan, hogy a tombolahúzás után véget ért az este. Mondjuk inkább úgy, hogy eddig a pontig mindenki megfelelő mértékben fogyaszthatott (és fogyasztott is) ahhoz, hogy meginduljon az igazi mulatás. A talpalávalót idén a Dinamyt együttes szolgáltatta, a fürge lábú kárásztelkiek pedig szó szerint pirkadatig múlatták az időt. Nem bocsátkoznék részletekbe, de annyit hadd áruljak el, hogy egy idő után már pezsgőzápor is áztatta a mulató tömeget. Mindenki döntse hát el, hogy mennyire volt sikeres az éjszakába nyúló vigadalom.

Kedves olvasó, ha ott voltál, ne felejtsd el megosztani élményeidet a község közösségi oldalán. Ha pedig még nem voltál jelen, érdemes körülnézned a feltöltött képek és videók között: hátha megjön a kedved jövő ilyenkorig!

ifj. Faluvégi Ferenc

blog comments powered by Disqus